Počela višednevna edukacija instruktora zaduženih za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora

Sarajevo, 24.06.2024. – Više od 300 instruktora koji će biti zaduženi za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u BiH su polaznici višednevnih edukacija koje su počele u subotu, 22.06.2024. godine Tuzli i Tesliću a bit će nastavljene i u drugim gradovima u BiH. Polaznici edukacija su instruktori selektirani od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH putem Javnog oglasa.

Edukacija se provodi sukladno usvojenim Metodskim priručnikom za obuku instruktora i Nastavnim planom i programom treninga instruktora za obuku predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora za Lokalne izbore 2024. godine. Tokom ovih i narednih edukacija svih članova biračkih odbora bit će korišten Priručnik za rad biračkih odbora kojeg je izradilo Središnje izborno povjerenstvo BiH kao i video materijali koji su producirani u suradni sa Vijećem Evrope i Misijom OSCE-a u BiH.