Veleposlanik Brian Aggeler posjetio Središnje izborno povjerenstvo BiH

Sarajevo, 08.02.2024. godine –Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Brian Aggeler danas je posjetio Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine gdje se sastao sa dr. Irenom Hadžiabdić, predsjednicom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Glavne teme sastanka su bile trenutne i naredne planirane aktivnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u vezi sa organizacijom i provedbom Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine.

Misija OSCE-a u BiH pruža pomoć Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u pribavljanju stručnih mišljenja i stavova relevantnih međunarodnih organizacija  o svim pitanjima koja su u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Suradnja Misije OSCE-a u BiH i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH se ogleda i  kroz provedbu projekata u cilju unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Irena Hadžiabdić se veleposlaniku Aggeleru zahvalila za svu dosadašnju potporu Misije OSCE-a u BiH aktivnostima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i istovremeno izrazila očekivanja da će ova uspješna suradnja biti nastavljena i u budućnosti.