Odbijen upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača

Sarajevo, 04.08..2022. godine – Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 37. sjednici održanoj 04.08.2022. godine donijelo Odluku  o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine. Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača. Središnje izborno povjerenstvo BiH spisak birača upisanih da glasuju izvan BiH javno objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka. Središnje izborno povjerenstvo BiH spisak birača za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine objavljuje kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo njegove volje upisan u isti, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača. Odluka se objavljuje na web stranici, a u prilogu odluke se nalazi spisak osoba čije su prijave za glasovanje izvan bih odbijene.

Žalbe na navedene odluke, koje se objavljuju danas 04.08.2022. na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do subote, 06.08.2022. godine do 24:00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese info@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subota, 06.08.2022. godine u terminu od 08 do 16 sati u sjedištu Središnjeg izbornogpovjerenstva BiH će raditi služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju  izvan BiH, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Snimak današnje sjednice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH je dostupan na youtube kanalu pod linkom  https://www.youtube.com/watch?v=a4FxfrHc2MY .

Opći izbori 2022