Ambasador Brian Aggeler posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Sarajevo, 08.02.2024. godine –Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Brian Aggeler danas je posjetio Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine gdje se sastao sa dr. Irenom Hadžiabdić, predsjednicom Centralne izborne komisije BiH.

Glavne teme sastanka su bile trenutne i naredne planirane aktivnosti Centralne izborne komisije BiH u vezi sa organizacijom i provedbom Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine.

Misija OSCE-a u BiH pruža pomoć Centralnoj izbornoj komisiji BiH u pribavljanju stručnih mišljenja i stavova relevantnih međunarodnih organizacija  o svim pitanjima koja su u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Saradnja Misije OSCE-a u BiH i Centralne izborne komisije BiH se ogleda i  kroz provedbu projekata u cilju unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti Centralne izborne komisije BiH.

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH dr. Irena Hadžiabdić se ambasadoru Aggeleru zahvalila za svu dosadašnju podršku Misije OSCE-a u BiH aktivnostima Centralne izborne komisije BiH i istovremeno izrazila očekivanja da će ova uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.