Utvrđen redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću - Prijevremeni izbori Živinice 2023. godine

Sarajevo, 19.04.2023. godine - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 33. sjednici, a nakon provedenog žrijebanja, usvojila Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Živinice. Utvrđeni redoslijed će biti dostupan javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Podsjećamo, danas je u skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine provela žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Takođe, danas je Centralna izborna komisija BiH, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za učešće na prijevremenim  izborima  za gradonačelnika Grada Živinice, ovjerila četiri kandidatske liste od strane ovjerenih političkih stranaka. Ranije je ovjerena prijava jednog nezavisnog kandidata.  

U skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će konačne liste kandidata objaviti u službenim glasilima i na internet stranici www.izbori.ba.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Živinice će se održati u nedjelju, 28.05.2023. godine.

Današnju 33. sjednicu Centralne izborne komisije BiH možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=K6vlwB8-EhU