Uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH

Sarajevo, 17.01.2023. godine -  Danas je održana konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim delegatima su uručili dr. Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i članovi Centralne izborne komisije BiH dr. Ahmet Šantić, Željko Bakalar, Vlado Rogić i Jovan Kalaba. Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ima 80 delegata.

U narednim danima slijede zajedničke aktivnost Centralne izborne komisije BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koje se odnose na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH i izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i to po pet Bošnjaka i Hrvata iz Federacije BiH.

Novoizabrani delegati su dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u „Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH. Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju.

Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH su čestitali novoizabranim delegatima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.