Centralna izborna komisija BiH je večeras donijela novu Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje

Sarajevo, 26.10.2022. godine – Centralna izborna komisija BiH je na večeras održanoj 72. sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila donijeti Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je usvojila naredbe  koje će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je naredila Glavnom centru za brojanje da  izvrši brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

U cilju pravilnog utvrđivanja rezultata za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske Centralna izborna komisija BiH je usvojila po službenoj dužnosti Naredbu o otvaranju svih vreća sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 007B029, te da se izvrši uvid da li se u njima nalaze glasački listići za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Po ovoj Naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti odmah.

Večerašnju 72. sjednicu Centralne izborne komisije BiH možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=34bQJKKtbcc