Obavezna edukacija članova općinskih/gradskih izbornih povjerenstava

Sarajevo, 21.05.2024. godine –  U periodu od 20. do 31.05.2024. godine Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine, sukladno članku 2.2 stavak (5) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizira obaveznu edukaciju članova općinskih/gradskih izbornih povjerenstava. Desetodnevna edukacija  „Upoznavanje izbornih povjerenstava sa podzakonskim aktima“ počela je jučer u Banja Luci a bit će održana i u Tuzli, Mostaru i Sarajevu.

Fokus edukacije će biti na upoznavanju članova općinskih/gradskih izbornih povjerenstava sa izmjenama Izbornog zakona BiH, novinama u vezi sa imenovanjem predsjednika i članova biračkih odbora, izmjenama Pravilnika o provođenju izbora, načinom primopredaje i pakovanja izbornog materijala te uputama za određivanje lokacija biračkih mjesta.

Sukladno članku 2.2 stavak (6) Izbornog zakona BiH članovi organa za provođenje izbora obavezni su stalno se obučavati tokom obavljanja  mandata sukladno planu i programu edukacije koji donosi Središnje izborno povjerenstvo BiH.