Slobodna i fer izborna kampanja

Podgorica, 14.05.2024. godine – Danas je u Podgorici počela dvodnevna konferencija „Promoviranje uvjeta za slobodne i fer izborne kampanje na Zapadnom Balkanu“ u organizaciji Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i Misije OSCE-a u Crnoj Gori. Na konferenciji u ime Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine sudjeluje dr. Suad Arnautović, član SIP BiH.

Konferencija je organizirana u okviru projekta „Potpora izbornim reformama na Zapadnom Balkanu“ (WBFU), koji financiraju Evropska unija i Austrijska razvojna agencija.

Jačanje uvjeta za slobodno i pošteno okruženje kampanje, osiguravanje jednakih mogućnosti izborne kampanje za sudionike na izborima, promoviranje sudjelovanja podzastupljenih skupina (žene, nacionalne manjine i osobe s invaliditetom) u izbornoj kampanji, promoviranje jednakog pristupa i nepristrasnog praćenja izborne kampanje u medijima uključujući online medije su područja o kojima će se voditi diskusija.

Konferencija će poslužiti kao platforma za razmjenu znanja i donošenje zaključaka za daljnje aktivnosti usmjerene na poboljšanje vođenja izbornih kampanja i cjelokupnog okruženja u kojem se održavaju izbori na Zapadnom Balkanu.