Predavanje za grupu studenata i studentica prava predvođenih članovima upravnog odbora Europske udruge studenata prava (ELSA) u Sarajevu

Sarajevo, 27.03.2024. godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine i ove godine nastavlja suradnju s fakultetima u vidu organizacije predavanja za studente.  

Danas je u Centru za edukaciju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH održano interaktivno predavanje za grupu studenata i studentica prava predvođenih članovima upravnog odbora Europske udruge studenata prava (ELSA) u Sarajevu. Predavanje koje su održali članovi dr. Ahmet Šantić, Vlado Rogić, Jovan Kalaba i državni službenici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH imalo je za cilj upoznati studente s izborima, izbornim zakonodavstvom, raspisivanjem i organizacijom izbora, izbornim sustavom, načinom dodjele mandata i ključnim karakteristikama izbora u Bosni i Hercegovini. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH će nastaviti provoditi edukativne aktivnosti čime želi promovirati sudjelovanje mladih na izborima.