Sastanak Središnjega izbornog povjerenstva BiH sa veleposlanikom Antonom Pacurețu-om

           Sarajevo, 11.09.2023. godine –  Danas je u sjedištu Središnjega izbornog povjerenstva BiH održan sastanak članova Središnjega izbornog povjerenstva BiH sa veleposlanikom Rumunjske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Antonom Pacurețu-om. 

Na sastanku je razgovarano o potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Središnjega izbornog povjerenstva BiH i Stalnog izbornog tijela Rumunjske. Predsjednik Središnjega izbornog povjerenstva BiH dr. Suad Arnautović je upoznao Nj.E. veleposlanika Pacurețu-a o Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 31.07.2023. godine kojom se odobrava zaključenje predmetnog Memoranduma i ovlašćuje predsjednik  Središnjega izbornog povjerenstva BiH za potpisivanje istog.

Rumunjska, koja je članica Europske unije, na biračkim mjestima koristi digitalne tehnologije: elektronički sustav za identifikaciju birača, tablete za snimanje procesa brojanja na biračkom mjestu i tabulaciju rezultata, stoga su iskustva Stalnog izbornog tijela Rumunije od izuzetne koristi za Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Suradnja Središnjega izbornog povjerenstva BiH i Veleposlanstva Rumunjske u Bosni i Hercegovini je ocijenjena kao veoma dobra.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je izrazilo zahvalnost za podršku koju Veleposlanstvo Rumunjske pruža u radu i aktivnostima koje provodi ova institucija.