Utvrđeni rezultati posrednih izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo, 02.03.2023. godine -  Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je na 25. sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema usvojenoj odluci Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine utvrđuje rezultate i ovjerava da su posredni izbori za predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine provedeni u skladu sa odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, te da su za predsjednika i potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine izabrani:

  1. Lidija Bradara-predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine
  2. Refik Lendo-potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine
  3. Igor Stojanović-potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine

Protiv Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, sukladno članku 6.9 stavak (1) i stavak (2) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, može se podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva (2) dana od dana prijema ove odluke, koju Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavlja putem faks aparata i ista će biti objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Žalba se podnosi preko Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i dostavlja se putem faks aparata na broj 033/251-329, elektroničkom poštom na e-mail adresu [email protected] ili neposredno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Današnju 25. sjednicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=HjIGI6X1A_c