Обавезна едукација чланова општинских/градских изборних комисија

Сарајево, 21.05.2024. године –  У периоду од 20. до 31.05.2024. године Централна изборна комисија Босне и Херцеговине, у складу с чланом 2.2 став (5) Изборног закона Босне и Херцеговине, у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини организује обавезну едукацију чланова општинских/градских изборних комисија. Десетодневна едукација  „Упознавање изборних комисија са подзаконским актима“ почела је јучер у Бања Луци а биће одржана и у Тузли, Мостару и Сарајеву.

Фокус едукације ће бити на упознавању чланова општинских/градских изборних комисија са измјенама Изборног закона БиХ, новинама у вези са именовањем предсједника и чланова бирачких одбора, измјенама Правилника о провођењу избора, начином примопредаје и паковања изборног материјала те упутама за одређивање локација бирачких мјеста.

У складу са чланом 2.2 став (6) Изборног закона БиХ чланови органа за провођење избора обавезни су стално се обучавати током обављања  мандата у складу са планом и програмом едукације који доноси Централна изборна комисија БиХ.