Слободна и фер изборна кампања

Подгорица, 14.05.2024. године – Данас је у Подгорици почела дводневна конференција „Промовисање услова за слободне и фер изборне кампање на Западном Балкану“ у организацији Канцеларије ОСЦЕ-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) и Мисије ОСЦЕ-а у Црној Гори. На конференцији у име Централне изборне комисије Босне и Херцеговине учествује др Суад Арнаутовић, члан ЦИК БиХ.

Конференција је организована у оквиру пројекта „Подршка изборним реформама на Западном Балкану“, који финансирају Европска унија и Аустријска развојна агенција.

Јачање услова за слободно и поштено окружење кампање, осигуравање једнаких могућности изборне кампање за учеснике на изборима, промовисање учешћа подзаступљених група (жене, националне мањине и особе с инвалидитетом) у изборној кампањи, промовисање једнаког приступа и непристрасног праћења изборне кампање у медијима укључујући онлине медије су подручја о којима ће се водити дискусија.

Конференција ће послужити као платформа за размјену знања и доношење закључака за даљње активности усмјерене на побољшање вођења изборних кампања и цјелокупног окружења у којем се одржавају избори на Западном Балкану.