Дводневна едукација политичких субјеката - Електронска пријава политичких субјеката за судјеловање на Локалним изборима 2024. године

Сарајево, 26.03.2024. године -  Централна изборна комисија Босне и Херцеговине у складу са Планом  и програмом обавезне едукације чланова органа за провођење избора за 2024. годину, којим је обухваћена и едукација политичких субјеката, одржат ће дводневну едукацију под називом: „Електронска пријава политичких субјеката за судјеловање на Локалним изборима 2024. године“.

Едукација ће се одржати 03. и 04. априла 2024. године (сриједа и четвртак) у просторијама Центра за едукацију Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, у Сарајеву, ул. Данијела Озме 7, сa почетком у 11:00 часова.

Указујемо на важност присуства едукацији јер ће предмет едукације бити упознавање политичких странака и независних кандидата са новим начином подношења пријава за овјеру учешћа на изборима електронским путем као и са функционалностима он-лине портала е-избори, обавезама те роковима у процесу подношења пријава за овјеру за учешће на непосредним изборима, те поступањем Централне изборне комисије БиХ у провођењу процеса провјера поднесених пријава за овјеру и кандидатских листи.

У оквиру едукације бит ће обрађене сљедеће теме:

  • Електронска пријава политичких странака и независних кандидата  за судјеловање на изборима;
  • Електронска пријава коалиција и  листи независних кандидата за судјеловање на изборима;
  • Електронско подношење кандидатских листи.

 

Преузмите позив