Централна изборна комисија БиХ на 12. годишњем засједању Извршног одбора Свјетског удружења изборних тијела (А-WEB)

Инцхеон, 20.03.2024. године -  Др Ирена Хаџиабдић, предсједница Централне изборне комисије БиХ данас је у Инцхеону (Република Кореја) учествовала на 12. годишњем засједању Извршног одбора Свјетског удружења изборних тијела (А-WEB).

А-WEB је Свјетско удружење изборних тијела које окупЉа 121 изборно тијело из 111 земаЉа. Босна и Херцеговина је стална чланица Извршног одбора А-WEB-а којег, такође, чине представници из Африке, Америке, Азије, Европе и земаЉа Океаније.

Босна и Херцеговина је једна од двије државе из Европе које су чланице Извршног одбора А-WEB-а.

Извршни одбор делује као управни орган Удружења и стога је данас расправљао и доносио одлуке о укупно 14 тачака дневног реда, које се односе на политику, буџет, чланство, рад и пројекте. Поред тога, овај састанак је пружио посебну прилику да се разговара о најбољим изборним праксама чланова органа за управљање изборима, и припремама за наредну Генералну скупштину А-WEB-a.

 

Састанак је окупио око 40 учесника, укључујући представнике чланова Извршног одбора, чланове Одбора за надзор и ревизију и посматраче из партнерских организација А-WEB-а.