Подршка изборним реформама на Западном Балкану

Варшава, 22.02.2024. године – У оквиру пројекта “Подршка изборним реформама на Западном Балкану” у организацији ОСЦЕ/ОДИХР-а у Републици Пољској (Варшава) се у период од 21.-23. фебруара 2024. године одржава конференција о финансирању изборне кампање на којој учествују др Ирена Хаџиабдић, предсједница Централне изборне комисије БиХ и гђа Хасида Гушић, шефица Службе за ревизију.

Др. Хаџиабдић је била један од панелиста на тему “Осигуравање надзора над финансирањем кампања: Стратегије за повећање ефикасности унутар ограничених ресурса”. Циљ панела је расправа и осмишљавање практичних, сарадничких и ефикасних стратегија усмјерених на осигурање снажног надзора финансирања кампање, посебно у контексту ограничених ресурса.

Сама конференција је подјељена на пет сесија а осим наведене обухвата и: „Међународни оквир за регулацију финансирања кампања: Развој и изазови на западном Балкану”, “Ограничавање финансирања кампање: Праксе повезане с ограничењима доприноса и расхода насупрот забринутостима око заобилажења правила”, “Објављивање и извјештавање о финансирању кампање: Упоредна искуства и дигитална рјешења” и  “Разрађивање санкција повезаних с финансирањем кампање за ефикасну проведбу: различите врсте кршења или неправилности”