Амбасадор Бриан Аггелер посјетио Централну изборну комисију БиХ

Сарајево, 08.02.2024. године –Шеф Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини амбасадор Бриан Аггелер данас је посјетио Централну изборну комисију Босне и Херцеговине гдје се састао са др Иреном Хаџиабдић, предсједницом Централне изборне комисије БиХ.

Главне теме састанка су биле тренутне и наредне планиране активности Централне изборне комисије БиХ у вези са организацијом и проведбом Локалних избора у Босни и Херцеговини 2024. године.

Мисија ОСЦЕ-а у БиХ пружа помоћ Централној изборној комисији БиХ у прибављању стручних мишљења и ставова релевантних међународних организација  о свим питањима која су у надлежности Централне изборне комисије БиХ.

Сарадња Мисије ОСЦЕ-а у БиХ и Централне изборне комисије БиХ се огледа и  кроз проведбу пројеката у циљу унапређења изборног процеса као и унапређења у домени испуњења осталих одговорности Централне изборне комисије БиХ.

Предсједница Централне изборне комисије БиХ др Ирена Хаџиабдић се амбасадору Аггелеру захвалила за сву досадашњу подршку Мисије ОСЦЕ-а у БиХ активностима Централне изборне комисије БиХ и истовремено изразила очекивања да ће ова успјешна сарадња бити настављена и у будућности.