Јачање интегритета изборног процеса у БиХ је приоритет у раду Централне изборне комисије БиХ

Сарајево, 06.12.2023. године – Гђа Деборах Менути, замјеница Шефа мисије Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ са сарадницима и  Келсеј Кровлеј из Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) данас су посјетиле Централну изборну комисију Босне и Херцеговине гдје су се састале са др Суадом Арнаутовићем, предсједником Централне изборне комисије БиХ.

Разговарало се о низу кључних тема и пројеката које тренутно реализује Централна изборна комисија БиХ, а  који су  изузетно важни у даљем унапређењу изборног процеса у Босни и Херцеговини. 

Др Суад Арнаутовић, предсједник Централне изборне комисије БиХ је говорио о  тренутним активностима Централне изборне комисије БиХ, а посебно о активностима на провођењу “Тестног пројекта подршке Еуропске Уније за увођење нових технологија у изборни процес у БиХ“. Издвојио је и Дане отворених врата – „Промоција нових технологија у изборном процесу“ које је Централна изборна комисија БиХ организовала од 09. до 13.10.2023. године али и радионицу одржану 20.11.2023. године посвећену новим изборним технологијама организовану у сарадњи са Међународном фондацијом за изборне системе.

Гђа Менути је поздравила напоре Централне изборне комисије БиХ да се изборни процес у Босни и Херцеговини унаприједи увођењем нових изборних технологија.

У наредном периоду биће настављена сарадња између Централне изборне комисије БиХ са Амбасадом САД-а у БиХ и УСАИД-ом, у вези са јачањем интегритета изборног процеса у БиХ.