Предавање за студенте Правног факултета Универзитета у Зеници

Сарајево, 06.12.2023. године – Централна изборна комисија Босне и Херцеговине увијек са задовољством организује пригодне догађаје за младе из Босне и Херцеговине који желе стицати знања и искуства у вези са изборним системом и изборним процесом у Босни и Херцеговини.

Тако је данас у Центру за едукацију Централне изборне комисије БиХ одржано још једно интерактивно предавање за групу студената Правног факултета Универзитета у Зеници предвођене асистентицом на Катедри за државно и међународно јавно право мр.иур. Амном Хрустић. О изборном систему Босне и Хереговине и изборном процесу су кроз интерактивну едукацију говориле чланице Централне изборне комисије БиХ др Ирена Хаџиабдић и гђа Вања Бјелица-Прутина као и држвани службеници  Секретаријата Централне изборне комисије БиХ.

Тема предавања је била “Избори: законодавство, процес, институције”.Студентима су презентоване основне информације о надлежностима Централне изборне комисије БиХ, карактеристике изборног система и процеса у Босни и Херцеговини.

Била је ово и прилика да Централна изборна комисија БиХ и на овај начин промовише значај учешћа младих на изборима.

И претходних година су организоване посјете Централној изборној комисији БиХ за студенте из Мостара, Сарајева и Зенице, али и за асоцијације младих из цијеле Босне и Херцеговине.