Предсједник Централне изборне комисије Босне и Херцеговине др Суад Арнаутовић учествовао на семинару „Истраживање и процесуирање изборних превара“

Сарајево, 10.03.2023. године -  На позив Министарства правде Сједињених Америчких Држава (УСДОЈ) др Суад Арнаутовић, предсједник Централне изборне комисије Босне и Херцеговине учествовао је на једноседмичном семинару под називом „Истраживање и процесуирање изборних превара“ одржаном на Међународној полицијској академији у Будимпешти (Интернатионал Лав Енфорцемент Ацадемy – ИЛЕА) у периоду од 06. до 10. марта ове године.

На овој престижној међународној академији из Босне и Херцеговине су, такођер, учествовали и тужиоци Тужилаштва Босне и Херцеговине, Брчко дистрикта БиХ, те тужилаштава из Добоја, Бихаћа, Тузле и Ливна.

Учесници и предавачи на овом семинару су били истражиоци Федералног истражног бироа САД-а (ФБИ).

Поред представника Босне и Херцеговине, учесници семинара су били тужиоци и истражиоци из Албаније, Косова и Либана.

Др Арнаутовић је одржао предавање о теми „Појавни облици изборних превара“, те предочио искуства и начине остваривања сарадње са тужилачким и полицијским органима у Босни и Херцеговини током протеклих Општих избора 2022. године у БиХ.