Одржано жријебање за утврђивање редослиједа на гласачком листићу - Пријевремени избори 2023. године

Сарајево, 28.12.2022. године - У складу са Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник и начелника Општине Братунац и Вогошћа Централна изборна комисија Босне и Херцеговине данас је провела жријебање за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу.

Овјерен је 21 политички субјект  и то 13 политичких странака, 7 независних кандидата и једна коалиција. Међутим жријебано је 13 политичких субјеката и то 5 политичких странака, 7 независних кандидата и једна коалиција јер 7 политичких странака није доставило име кандидата јучер до 16 часова када је истекао рок за подношење кандидатских листи.

Централна изборна комисија БиХ након проведеног жријебања својом одлуком одређује редослијед политичких субјеката на гласачком листићу. О поступку жријебања се води записник, који ће заједно са наведеном одлуком, након сједнице Централне изборне комисије БиХ, бити доступан јавности на интернет страници Централне изборне комисије БиХ.

Пријевремени избори за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник и начелника Општине Братунац и Вогошћа ће се одржати у недјељу, 05.02.2023. године.