Влaдo Рoгић

Рођен 23.01.1963. године у Дриновцима - опшина Груде, гдје је завршио Основну школу. У Грудама завршио Гимназију, а Правни факултет 1987.године у Мостару. Положио стручни управни испит 1988. године. Правосудни испит положио 1995. године.

Радну каријеру провео у тијелима државне управе. Од 1987. године до 1997. године у Министарству унутрашњих послова, већином на радним мјестима у Сектору правних, кадровских и образовних послова.
Од 1997. до 2013. године радио у Министарству просвјете, науке, културе и спорта Херцеговачко –неретванске жупаније / кантона на пословима помоћника министра.

У међувремену од децембра 2008. до децембра 2011. године радио у Скупштини Херцеговачко – неретванске жупаније / кантона.

Дана 29.4.2013. године именован за Замјеника директора Агенције за заштиту личних података у Босни и Херцеговини, гдје је радио до именовања за члана Централне изборне комисије  Босне и Херцеговине.

Учествовао у провођењу свих локалних и општих избора у Босни и Херцеговини од 1996. до 2004. године у својству предсједника или секретара Изборне комисије градске општине Мостар – Југозапад. Године 1996. обављао функцију предсједника Центра за пребројавање гласачких листића у општини Мостар – Југозапад. Од 2004.године до јула 2006. године био члан Изборне комисије Града Мостара.

Обављао дужност предсједника Комисије за провођење референдума о уређењу Града Мостара у Градској општини Мостар – Југозапад, одржаног 2004. године.

Члан Удружења изборних званичника Босне и Херцеговине. Присуствовао највећем броју стручно - научних конференција овог Удружења и Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, те учествовао у својству модератора или водитеља појединих радионица и изради изборних приручника и публикација.Као члан групе за тренинг бирачких одбора и Комитета за едукацију Удружења изборних званичника БиХ,након преузимања изборних радњи од стране домаћих изборних тијела,односно престанка помоћи од стране организације ОСЦЕ, као предавач-инструктор,учествовао у првој самосталној обуци домаћих тренера бирачких одбора 2002. године. Вршио обуку представника политичких странака за посматрање избора у Босни и Херцеговини . Одржавао више тренинга обуке за представнике општинских структура у Граду Мостару. Као члан Удружења и полазник послиједипломског - магистарског студија „Босна и Херцеговина и европско право“ на Правном факултету Свеучилишта у Мостару, у мају и јуну 2006. године у Сарајеву,био предавач ученицима средњих школа из БиХ на тему »Приближавање Европској унији». У организацији Савјета Европе учествовао у програму едукације за акредитоване посматраче избора у Босни и Херцеговини, Сарајево, јуна 2010. године.

Боравио на посматрању локалних и општих избора одржаним у Аустрији,Молдавији,Киргистану и Бугарској.

 

Као члан делегације Централне изборне комисије Босне и Херцеговине  учествовао у раду четврте Генералне скупштине Свјетског удружења тијела за проведбу избора(A-WEB), на којој је Централна изборна комисија Босне и Херцеговине изабарана у Извршни одбор ове асоцијације.

У слободно вријеме активан у више спортских удружења и савеза.Служи се енглеским и француским језиком.