Састанак Централне изборне комисије БиХ са амбасадором Антоном Пацуреțу-ом

Сарајево, 11.09.2023. године –  Данас је у сједишту Централне изборне комисије БиХ одржан састанак чланова Централне изборне комисије БиХ са амбасадором Амбасаде Румуније у Босни и Херцеговини, Њ.Е. Антоном Пацуреțу-ом (Anton Pacurețu). 

На састанку је разговарано о потписивању Меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и Сталног изборног тијела Румуније. Предсједник Централне изборне комисије БиХ др Суад Арнаутовић је упознао Њ.Е. амбасадора Пацуреțу-а о Одлуци Предсједништва Босне и Херцеговине од 31.07.2023. године којом се одобрава закључење предметног Меморандума и овлашћује предсједник Централне изборне комисије БиХ за потписивање истог.

Румунија, која је чланица Европске уније, на бирачким мјестима користи дигиталне технологије: електронски систем за идентификацију бирача, таблете за снимање процеса бројања на бирачком мјесту и табулацију резултата, стога су искуства Сталног изборног тијела Румуније од изузетне користи за Централну изборну комисију БиХ.

Сарадња Централне изборне комисије БиХ и Амбасаде Румуније у Босни и Херцеговини је оцијењена као веома добра.

Централна изборна комисија БиХ је изразила захвалност за подршку коју Амбасада Румуније пружа у раду и активностима које проводи ова институција.