Утврђен редослијед политичких субјеката на гласачком листићу - Пријевремени избори Живинице 2023. године

Сарајево, 19.04.2023. године - Централна изборна комисија Босне и Херцеговине данас је на 33. сједници, а након проведеног жријебања, усвојила Одлуку о одређивању редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу за пријевремене изборе за градоначелника Града Живинице. Утврђени редослијед ће бити доступан јавности на интернет страници Централне изборне комисије БиХ.

Подсјећамо, данас је у складу са Упутством о роковима изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Живинице Централна изборна комисија Босне и Херцеговине провела жријебање за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу.

Такође, данас је Централна изборна комисија БиХ, након разматрања Извјештаја о извршеним провјерама предложених кандидата за учешће на пријевременим  изборима за градоначелника Града Живинице, овјерила четири кандидатске листе од стране овјерених политичких странака. Раније је овјерена пријава једног независног кандидата.  

У складу са Упутством о роковима изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Живинице Централна изборна комисија Босне и Херцеговине ће коначне листе кандидата објавити у службеним гласилима и на интернет страници www.izbori.ba.    

Пријевремени избори за градоначелника Града Живинице одржаће се у недељу, 28.05.2023. године.

Данашњу 33. сједницу Централне изборне комисије БиХ можете погледати на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=K6vlwB8-EhU