Новоизабраним начелницима/градоначелницима уручена Увјерења о додјели мандата

Сарајево, 28.02.2023. године -  Централна изборна комисија БиХ је 24.02.2023. године донијела Одлуку о потврђивању резултата пријевремених избора за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник, те за начелника Општине Братунац и Вогошћа одржаних  05.02.2023. године.

а) За градоначелника Града Бихаћ  изабран је Елведин Седић, кандидат политичког субјекта  Помак-Покрет за модерну и активну Крајину

б) За градоначелника Града  Тузла  изабран је Зијад  Лугавић, кандидат политичког субјекта  СДП-Социјалдемократска партија Босне и Херцеговине

ц) За градоначелника Града Сребреник изабран је Аднан Бјелић, кандидат политичког субјекта  Уједињени (НИП-НС-СДП).

д) За градоначелника Града Зворник изабран је Бојан Ивановић, кандидат политичког субјекта  Савез независних социјалдемократа-СНСД-Милорад Додик.

е) За начелника Општине Братунац изабран је  Лазар Продановић, кандидат политичког субјекта  Савез независних социјалдемократа-СНСД-Милорад Додик.

ф) За начелника Општине Вогошћа изабран је Мигдад Хасановић, кандидат политичког субјекта  СДА-Странка демократске акције.

Градоначелницима Бихаћа, Сребреника, Зворника и начелницима Братунца и Вогошће данас је Централна изборна комисија БиХ уручила Увјерења о додјели мандата, док је Увјерење о додјели мандата градоначелнику Тузле уручено јучер.

Подсјећамо да су изабрани званичници  дужни, у року од 30 дана од дана објаве потврђених резултата у„Службеном гласнику БиХ“, извршити електронски унос података у образац Изјаве о имовинском стању путем апликације која је објављена на интернет страници Централне изборне комисије БиХ.  Попуњени образац изјаве изабрани званичник доставља Централној изборној комисији БиХ у електронској форми, за што се користи апликација, а потом се имовински картон штампа и потписан доставља Централној изборној комисији БиХ на верификацију. Овом процедуром завршава се циклус предаје података на имовинском картону.

Такођер, изабрани званичници требају попунити Изјаву о прихватању/одбијању мандата и Потврду о пријему увјерења и исте је потребно предати на Протокол Централне изборне комисије БиХ.