Уручена Увјерења о додјели мандата новоизабраним делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ

Сарајево, 17.01.2023. године -  Данас је одржана конститутивна сједница Дома народа Парламента Федерације БиХ.

Увјерења о додјели мандата новоизабраним делегатима су уручили др Суад Арнаутовић, предсједник Централне изборне комисије Босне и Херцеговине и чланови Централне изборне комисије БиХ др Ахмет Шантић, Жељко Бакалар, Владо Рогић и Јован Калаба. Дом народа Парламента Федерације БиХ има 80 делегата.

У наредним данима слиједе заједничке активност Централне изборне комисије БиХ и Дома народа Парламента Федерације БиХ које се односе на избор предсједника и потпредсједника Федерације БиХ и избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и то по пет Бошњака и Хрвата из Федерације БиХ.

Новоизабрани делегати су дужни, у року од 30 дана од дана објаве потврђених резултата у „Службеном гласнику БиХ“, извршити електронски унос података у образац Изјаве о имовинском стању путем апликације која је објављена на интернет страници Централне изборне комисије БиХ. Попуњени образац изјаве изабрани званичник доставља Централној изборној комисији БиХ у електронској форми, за што се користи апликација, а потом се имовински картон штампа и потписан доставља Централној изборној комисији БиХ на верификацију.

Предсједник и чланови Централне изборне комисије БиХ су честитали новоизабраним делегатима на изборном успјеху и освојеним мандатима.