Утврђен редослијед политичких субјеката на гласачком листићу - Пријевремени избори 2023. године

Сарајево, 29.12.2022. године - Централна изборна комисија Босне и Херцеговине данас је на 103. сједници, а након проведеног жријебања, усвојила Одлуку о одређивању редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу за пријевремене изборе који ће бити одржани 05.02.2023. године. Утврђени редослијед ће бити доступан јавности на wеб страници Централне изборне комисије БиХ.

Подсјећамо, јучер је у складу са Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник и начелника Општине Братунац и Вогошћа Централна изборна комисија Босне и Херцеговине провела жријебање за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу.

Такође, данас је Централна изборна комисија БиХ, након разматрања Извјештаја о извршеним провјерама предложених кандидата за учешће на пријевременим  изборима  који ће бити одржани 05.02.2023. године, овјерила 11 кандидатских листи предложених од 5 политичких странака и једне коалиције. Раније је овјерено 7 независних кандидата за учешће на пријевременим изборима у 6 општина/градова.

У складу са Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник и начелника Општине Братунац и Вогошћа Централна изборна комисија Босне и Херцеговине ће коначне листе кандидата објавити у службеним гласилима и на wеб страници www.izbori.ba до 16.01.2023. године.

Пријевремени избори за градоначелника Града Бихаћ, Тузла, Сребреник и Зворник и начелника Општине Братунац и Вогошћа ће се одржати у недјељу, 05.02.2023. године.

Данашњу 103. сједницу Централне изборне комисије БиХ можете погледати на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=cWy-sl1onf4