Уручена Увјерења о додјели мандата новоизабраним посланицима у скупштини Босанско-подрињског кантона-Горажде

Сарајево, 15.11.2022. године -  Данас је одржана конститутивна сједница Скупштине Босанско-подрињског кантона-Горажде.

Увјерења о додјели мандата новоизабраним посланицима у Скупштини Босанско-подрињског кантона-Горажде је уручио др. Ахмет Шантић, члан Централне изборне комисије Босне и Херцеговине.

Скупштина Босанско-подрињског кантона-Горажде има 25 посланика. Из ове кантоналне скупштине се бирају четири делегата у Дом народа Парламента Федерације БиХ укључујући по једног из реда бошњачког, хрватског и српског народа и једног из реда осталих. У складу са одредбама Изборног закона БиХ та активност треба бити завршена у року од мјесец дана од дана потврђивања изборних резултата, а то значи најкасније до 02. децембра 2022. године.

Изабрани званичници дужни су, у року од 30 дана од дана објаве потврђених резултата у „Службеном гласнику БиХ“, извршити електронски унос података у образац Изјаве о имовинском стању путем апликације која је објављена на интернет страници Централне изборне комисије БиХ. Попуњени образац изјаве изабрани званичник доставља Централној изборној комисији БиХ у електронској форми, за што се користи апликација, а потом се имовински картон штампа и потписан доставља Централној изборној комисији БиХ на верификацију.

Др Шантић је честитао новоизабраним посланицима на изборном успјеху и освојеним мандатима.