Актуелности из Централне изборне комисије БиХ

Сарајево, 12.09.2022. године – Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је данас као и претходних дана,  одржала неколико састанака путем Зоом платформе са општинским/градским изборним комисијама у Босни и Херцеговини. То је прилика да се заједнички размотре и ријеше сви евентуални проблеми које у свом раду имају општинске/градске изборне комисије. Ту активност Централна изборна комисија БиХ ће наставит проводити и у наредним данима.

Данас је одржан састанак и са представницима Коалиције „Под лупом“ на којем се разговарало о предстојећим Општим изборима у БиХ, посматрачкој мисији Коалиције „Под лупом“, припремама за одржавање избора и другим везаним темама.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине поново је активирала СМС центар за провјеру бирачког мјеста и он је у функцији од данас, 12.09.2022. године за све телеком оператере у Босни и Херцеговини. Слањем јединственог матичног броја на број телефона 091 121212, телеком оператер враћа поруку која садржи број, локацију и град гдје се налази бирачко мјесто.

Цијена слања поруке је 0,10 КМ + ПДВ.

Централна изборна комисија БиХ позива све бираче у Босни и Херцеговине да прије дана избора провјере број и локацију свог бирачког мјеста.