Сигурносни аспект проведбе Опћих избора 2022. године у БиХ

Сарајево, 01.07.2022. године – На иницијативу Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, о сигурносном аспекту проведбе Општих избора 2022. године у БиХ, разговарано је на састанку др. Суада Арнаутовића, предсједника Централне изборне комисије БиХ са господином Мирсадом Вилићем, директором Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Чланом 2.1. став (3) Изборног закона БиХ је прописана обавеза свих органа власти на свим нивоима и дужносници у Босни и Херцеговини и дипломатско-конзуларним представништвима БиХ да су обавезни помагати органима надлежним за проведбу избора.

С тим у вези, Централна изборна комисија БиХ је од сигурносних агенција у БиХ  затражила подршку у осигурању објеката и изборних активности, као што је полицијска пратња и осигурање дистрибуције изборног материјала,  дистрибуције папира за штампање гласачких листића са воденим жигом од границе БиХ до штампарије и друго.

Др. Арнаутовић се захвалио господину Вилићу на промптној реакцији и показаној спремности да Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ подузме све радње из своје надлежности у вези са сигурношћу изборног процеса у БиХ.