Делегација Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске посјетила Централну изборну комисију БиХ

Сарајево, 16.06.2022. године -  Министар за Европу и Сјеверну Америку у Влади Уједињеног Краљевства гдин Јамес Цлеверлy и Њ.Е. Маттхеw Фиелд, амбасадор Уједињеног Краљевства у БиХ  са сарадницима данас су се састали са предсједником и члановима Централне изборне комисије Босне и Херцеговине.

Главна тема састанка је била организација и проведба Општих избора у БиХ у октобру 2022. године, са акцентом на изазовима са којима се сусреће Централна изборна комисија БиХ.

Разговарано је о пројектима које је Централна изборна комисије БиХ реализовала захваљујући непосредној или посредној подршци Уједињеног Краљевства али и о будућим заједничким активностима.

Током састанка са члановима Централне изборне комисије БиХ, Министар Цлеверлy је најавио нови пројекат који ће финансирати Уједињено Краљевство са циљем да побољша постојећи ниво повјерења јавности у интегритет и правичност изборног процеса. Наиме, у питању је набавка посебних штамбиља који ће се користити за овјеру гласачких листића а што за циљ има онемогућавање изборних манипулација и превара.

Предсједник Централне изборне комисије БиХ др Суад Арнаутовић се захвалио делегацији на сталној подршци Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Централној изборној комисији БиХ.

Посебна захвалност је упућена амбасадору Фиелду, којем је ово уједно била и опроштајна посјета Централној изборној комисији Босне и Херцеговине.