Novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Sarajevo uručeno Uvjerenje o dodjeli mandata

Sarajevo, 17.11.2023. godine – Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo rezultate prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29.10.2023. godine danas je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Suad Arnautović uručio Uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranom načelniku Irfanu Čengiću.

Sukladno članku 14.3 stavak (4) Izbornog zakona BiH mandat članova organa izabranih na prijevremenim izborima traje do isteka tekućeg mandata organa izabranih na redovitim izborima.

Podsjećamo da su izabrani zvaničnici  dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u„Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronički unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.  Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u elektroničkoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton tiska i potpisan dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na verifikaciju. Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

 

Dr. Arnautović je načelniku Čengiću poželio sreću i uspijeh u radu.