Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Sarajevo, 06.11.2023. godine – Nakon što je istekao rok od pet dana (zaključno sa 03.11.2023. godine) za prijem glasačkog materijala glasača koji glasuju putem pošte iz inozemstva, Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas na 70. sjednici donijelo odluku kojom su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29.10.2023. godine.

Navedena odluka o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo stupa na snagu danom donošenja i objavit će se 06.11.2023.godine na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba do 16:00 sati i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Dani 07., 08. i 09.11.2023. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Sukladno članku 6.9 stavak (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo može se putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića i prigovor podnosi se isključivo putem faks aparata na broj 033/251-329, elektroničkom poštom  na e-mail adresu [email protected] ili neposredno u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, Ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama članka 5.30 Izbornog zakona BiH.