Održano ždrijebanje za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću - Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Sarajevo, 20.09.2023. godine - Sukladno Naputku o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je provelo žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Ovjerene su tri političke stranke, međutim ždrijebane su dvije (SDP-Socijaldemokratskka partija BiH i SDA-Stranka deokratske akcije) jer SBiH-Stranka za Bosnu i Hercegovinu nije dostavila ime kandidata jučer do 16 sati kada je istekao rok za podnošenje kandidacijskih listi.

Središnje izborno povjerenstvo BiH nakon provedenog ždrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću. O postupku ždrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom, nakon sjednice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, biti dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo će se održati u nedjelju, 29.10.2023. godine.