Utvrđen redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću - Prijevremeni izbori Živinice 2023. godine

Sarajevo, 19.04.2023. godine - Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na 33. sjednici, a nakon provedenog žlijebanja, usvojilo Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Živinice. Utvrđeni redoslijed bit će dostupan javnosti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Podsjećamo, danas je sukladno Uputi o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine provelo žlijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Također, danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH, nakon razmatranja Izvješća o izvršenim provjerama predloženih kandidata za sudjelovanje na prijevremenim  izborima  za gradonačelnika Grada Živinice, ovjerilo četiri kandidacijske liste od strane ovjerenih političkih stranaka. Ranije je ovjerena prijava jednog neovisnog kandidata.  

Sukladno Uputi o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će konačne liste kandidata objaviti u službenim glasilima i na internet stranici www.izbori.ba.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Živinice održat će se u nedjelju, 28.05.2023. godine.

Današnju 33. sjednicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=K6vlwB8-EhU