Utvrđen redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću - Prijevremeni izbori 2023. godine

Sarajevo, 29.12.2022. godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na 103. sjednici, a nakon provedenog ždrijebanja, usvojilo Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore koji će biti održani 05.02.2023. godine. Utvrđeni redoslijed će biti dostupan javnosti na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Podsjećamo, jučer je sukladno Naputku o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine provelo ždrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Također, danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH, nakon razmatranja Izvješća o izvršenim provjerama predloženih kandidata za učešće na prijevremenim izborima  koji će biti održani 05.02.2023. godine, ovjerilo 11 kandidacijskih listi predloženih od 5 političkih stranaka i jedne koalicije. Ranije je ovjereno 7 neovisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima u 6 općina/gradova.

Sukladno Naputku o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će konačne liste kandidata objaviti u službenim glasilima i na mrežnoj stranici www.izbori.ba do 16.01.2023. godine.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća održati će se u nedjelju, 05.02.2023. godine.

Današnju 103. sjednicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=cWy-sl1onf4