Aktualnosti iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Sarajevo, 12.09.2022. godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas kao i prethodnih dana,  održala nekoliko sastanaka putem Zoom platforme sa općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima u Bosni i Hercegovini. To je prilika da se zajednički razmotre i riješe svi eventualni problemi koje u svom radu imaju općinska/gradska izborna povjerenstva. Tu aktivnost Središnje izborno povjerenstvo BiH će nastavit provoditi i u narednim danima.

Danas je održan sastanak i sa predstavnicima Koalicije „Pod lupom“ na kojem se razgovaralo o predstojećim Općim izborima u BiH, promatračkoj misiji Koalicije „Pod lupom“, pripremama za održavanje izbora i drugim vezanim temama.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ponovo je aktiviralo SMS centar za provjeru biračkog mjesta i on je u funkciji od danas, 12.09.2022. godine za sve telekom operatere u Bosni i Hercegovini. Slanjem jedinstvenog matičnog broja na broj telefona 091 121212, telekom operater vraća poruku koja sadrži broj, lokaciju i grad gdje se nalazi biračko mjesto.

Cijena slanja poruke je 0,10 KM + PDV.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva sve birače u Bosni i Hercegovine da prije dana izbora provjere broj i lokaciju svog biračkog mjesta.