Imenovano rukovodstvo Glavnog centra za brojanje

Sarajevo, 28.07.2022. godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 36. sjednici održanoj 28.07.2022. godine, pored ostalog, imenovala ravnatelja i zamjenike ravnatelja Glavnog centra za brojanje za provedbu Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 02.10.2022. godine. Za ravnatelja je imenovan Goran Mišković, a zamjenici ravnatelja su Ermin Kos, Adi Agić i Bojan Simović .

Primljena je k znanju i informacija o obradi prijava za glasovanje izvan BiH. Prema informaciji, obrada prijava je pri kraju, i do sada uvjete za glasovanje izvan BiH ispunjava oko 68.000 birača.

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH usvojilo Izvješće o realizaciji edukacije i informiranje birača izvan BiH. Naime šest timova je u lipnju i srpnju posjetilo 15 diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine u Evropi. Središnje izborno povjerenstvo BiH je, sukladno Izbornom zakonu BiH, ove posjete organiziralo u suradnji  sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH. Osim edukacije birača izvan BiH cilj navedenih aktivnosti je bio i provjera uslova za otvaranje biračkih mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine, pogotovo imajući u vidu činjenicu da se za ove izbore povećao interes za glasovanje u DKP-ima.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je izrazilo zahvalnost Visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH gdinu Christianu Schmidtu na donošenju Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. U vezi sa navedenom odlukom usvojeni su i zaključci prema kojim se zadužuju službe u Tajništvu SIP BiH da provedu određene aktivnosti do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Dr. Suad Arnautović, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH je naglasio da je gospodin Schmidt obavio konsultacije sa Središnjim izbornim povjerenstvom BiH, što je izuzetno bitno, jer sva rješenja koja se donesu trebaju biti i provodiva. A ova rješenja su itekako provodiva i ovo Središnje izborno povjerenstvo BiH ima kapacitet da ih provede, istakao je dr. Arnautović.

Današnju sjednicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH možete pogledati na youtube kanalu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH:

https://www.youtube.com/watch?v=gGmb2Gmkx1c