Novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Sarajevo uručeno Uvjerenje o dodjeli mandata

Sarajevo, 17.11.2023. godine – Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29.10.2023. godine danas je predsjednik Centralne izborne komisije BiH dr. Suad Arnautović uručio Uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranom načelniku Irfanu Čengiću.

U skladu sa članom 14.3 stav (4) Izbornog zakona BiH mandat članova organa izabranih na prijevremenim izborima traje do isteka tekućeg mandata organa izabranih na redovnim izborima.

Podsjećamo da su izabrani zvaničnici  dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u„Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.  Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju. Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

 

Dr. Arnautović je načelniku Čengiću poželio sreću i uspijeh u radu.