Na Eventu Europskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall održanom u Sarajevu kao alumnista prisustvovao i dr. Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiH

Sarajevo, 09.11.2023. godine - Predsjednik Centralne izborne komisije BiH dr. Suad Arnautović i alumnista George C. Marshall centra je učestvovao na Alumni Outreach Networking Eventu Europskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall (George C. Marshall European Center for Security Studies) koji je održan sinoć u Sarajevu.

Tom prilikom dr. Suad Arnautović je razgovarao sa zamjenicom ambasadora SAD-a u BiH Deborah Mennuti, s bivšim ambasadorom SAD-a u BiH, a sadašnjim ambasadorom i pomoćnikom direktora George C. Marshall centra Ericom Nelsonom, kao i direktorom Alumni programa Christopherom Burellijem.

Događaj je bio prilika da prisutni razmijene mišljenja o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini u svijetlu priprema za predstojeće Lokalne izbore u BiH 2024. godine, kao i projektima Delegacije EU u BiH i USAID-a u BiH za unaprijeđenje integriteta izbornog procesa. O ovim pitanjima će se sa svim zainteresiranim akterima nastaviti razgovori u narednom razdoblju.

Centralna izborna komisija BiH će nastaviti podržavati aktivnosti Alumni programe George C. Marshall centra.