Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine dr. Suad Arnautović učestvovao na seminaru „Istraživanje i procesuiranje izbornih prevara“

Sarajevo, 10.03.2023. godine -  Na poziv Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (USDOJ) dr. Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine učestvovao je na jednosedmičnom seminaru pod nazivom „Istraživanje i procesuiranje izbornih prevara“ održanom na Međunarodnoj policijskoj akademiji u Budimpešti (International Law Enforcement Academy – ILEA) u periodu od 06. do 10. marta ove godine.

Na ovoj prestižnoj međunarodnoj akademiji iz Bosne i Hercegovine su, također, učestvovali i tužitelji Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Brčko distrikta BiH, te tužilaštava iz Doboja, Bihaća, Tuzle i Livna.

Učesnici i predavači na ovom seminaru su bili istražitelji Federalnog istražnog biroa SAD-a (FBI).

Pored predstavnika Bosne i Hercegovine, učesnici seminara su bili tužitelji i istražitelji iz Albanije, Kosova i Libana.

Dr. Arnautović je održao predavanje o temi „Pojavni oblici izbornih prevara“, te predočio iskustva i načine ostvarivanja saradnje sa tužiteljskim i policijskim organima u Bosni i Hercegovini tokom proteklih Općih izbora 2022. godine u BiH.