Dr. Irena Hadžiabdić u novom podcastu „Opći izbori 2022“ govori o biračkim odborima

Sarajevo, 13.09.2022. godine – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na web stranici www.izbori.ba, youtube kanalu  https://bit.ly/3l3Zd11  i twiteru https://twitter.com/IZBORI_BA  objavila deveti podcast “Opći izbori 2022” .

O ulozi, pravima i obavezama biračkih odbora, ali i o novinama na biračkom mjestu na Općim izborima 2022. godine u BiH, u novom podcastu govori dr. Irena Hadžiabdić, članica Centralne izborne komisije BiH.

U okviru projekta kojeg Centralna izborna komisija BiH realizira uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Ambasade Švicarske u BiH u periodu od maja do novembra 2022. godine bit će objavljeno 14 podcast-a (po dva mjesečno).

Svaki od 14 podcast-a će biti fokusiran na konkretan segment izbornog procesa u kojima će se dati odgovori na najčešće postavljena pitanja.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Udruženju izbornih zvaničnika u BiH i Ambasadi Švicarske na podršci u realizaciji projekta izrade i objave podcast-a „Opći izbori 2022“.