Održano žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkim listićima

Sarajevo, 21.07.2022. godine – U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Centralna izborna komisija BiH je danas provela postupak žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkim listićima za Opće izbore u Bosni i Hercegovini zakazane za nedjelju, 02.10.2022. godine.. Centralna izborna komisija BiH će na osnovu zapisnika o provedenom žrijebanju donijeti odluku kojom će utvrditi redoslijed političkih subjekata na glasačkim listićima koji će se primjenjivati na Općim izborima u BiH 2022. godine. Navedena odluka i zapisnik o održanom žrijebanju će nakon usvajanja biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH. Snimak žrijebanja možete pogledati na youtube kanalu Centralne izborne komisije BiH, https://www.youtube.com/watch?v=bQ3TdAI49yM .

Centralna izborna komisija BiH će na osnovu zapisnika o provedenom žrijebanju donijeti odluku kojom će utvrditi redoslijed političkih subjekata na glasačkim listićima koji će se primjenjivati na Općim izborima u BiH 2022. godine.

Navedena odluka i zapisnik o održanom žrijebanju će nakon usvajanja biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Snimak žrijebanja možete pogledati na youtube kanalu Centralne izborne komisije BiH, https://www.youtube.com/watch?v=bQ3TdAI49yM .