Od danas se podnose kandidatske liste, a o tome i u novom podcastu „Opći izbori 2022“

Sarajevo, 22.06.2022. godine – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na web stranici www.izbori.ba, youtube kanalu  https://bit.ly/3l3Zd11  i twiteru https://twitter.com/IZBORI_BA  objavila četvrti podcast “Opći izbori 2022” .

Gost podcasta je Jasmina Ramić Odobašić, stručna savjetnica u Odsjeku za izbore u Sekretarijatu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine .

Tema podcasta jeOvjera političkih subjekata za učešće na  Općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za nedjelju, 02. oktobra 2022. godine sa fokusom na podnošenje i ovjeru kandidatskih listi i kandidata“
 

U okviru projekta kojeg Centralna izborna komisija BiH realizira uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Ambasade Švicarske u BiH u periodu od maja do novembra 2022. godine bit će objavljeno 14 podcast-a (po dva mjesečno).

Svaki od 14 podcast-a će biti fokusiran na konkretan segment izbornog procesa u kojima će se dati odgovori na najčešće postavljena pitanja.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Udruženju izbornih zvaničnika u BiH i Ambasadi Švicarske na podršci u realizaciji projekta izrade i objave podcast-a „Opći izbori 2022“.