Objavljen prvi podcast „Opći izbori 2022“

Sarajevo, 13.05.2022. godine – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na web stranici www.izbori.ba , you tube kanalu  https://bit.ly/3l3Zd11  i twiteru https://twitter.com/IZBORI_BA  objavila prvi podcast “Opći izbori 2022” .

 

U okviru projekta kojeg Centralna izborna komisija BiH realizuje uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Ambasade Švicarske u BiH u narednih sedam mjeseci bit će objavljeno 14 podcast-a (po dva mjesečno).

 

Cilj ovoga projekta je jačanje transparentnosti rada Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine kao i pružanja tačnih i pravovremenih  informacija svim  učesnicima u izbornom procesu (politički subjekti, kandidati, birači, izborni posmatrači, članovi izborne administracije, mediji).

 

Svaki od 14 podcast-a će biti fokusiran na konkretan segment izbornog procesa u kojima će se dati odgovori na najčešće postavljena pitanja.

 

Tema danas objavljenog prvog podcast-a je: „Portal e-Izbori, sa fokusom na elektronsku prijavu birača za glasanje izvan BiH“

 

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Udruženju izbornih zvaničnika u BiH i Ambasadi Švicarske na podršci u realizaciji projekta izrade i objave podcast-a „Opći izbori 2022“.